EKSEMPLER PÅ UDTRYK
Jeg forstod det og forstår det simpelthen ikke. Det senmoderne menneske blev endelig sat fri fra managers, ledere, timetabeller og transport til og fra børnehave og vuggestue. Og hvad gjorde det menneske så? Ja, det blev simpelthen deprimeret og meget irriteret på de børn, man normalt afleverer til magtesløse pædagoger.
- Michelle Yde Junker, 2020
 
Det er sundt at kede sig. At lære sig selv at kende. Det er faktisk en gave at kunne kede sig. Hvis du på en måde lærer at underholde dig selv, lærer du også dig selv rigtig meget bedre at kende. Det får dig måske også til at forstå, at dit liv ikke behøver at være ligesom dem, du ser på de sociale medier. Dit liv er en fest, hvis du gør det til det. Du behøver
ikke at tage ud i naturen. Du behøver ikke at bage den skide banankage. Du behøver ikke at besøge Møns Klint. Du kan gøre lige, hvad du har
lyst til. Du skal gøre det, som du synes kan underholde dig selv. Drop de sociale medier, kom til fornuft og vær i nuet. Slap af. Det er helt okay..
- Anna Neel, 2020
 
Virussen har fungeret som familieterapeut og sørget for, at familielivet pludselig bliver langt mere værdsat af det enkelte menneske, end det er blevet før. Sådan var det i hvert fald i starten. Nu er vi nok alle sammen nået til et punkt, hvor vi er blevet en smule trætte af hinanden indbyrdes i familien.
- Stine Durin, 2020
 
A few minutes go by and my classmates and our math teacher pop up on my screen. A few students have their webcams turned on but most of them are just black screens with their name written across. “Good morning”, says our math teacher. No one answers. I always feel bad for the teacher when they only receive silence. I definitely would not like to teach a whole class of black silent screens..
- Mathilde Fog Nielsen, 2020

PARTNERE

AB%20logo%20neg_edited.png
Lasertryk_edited.png
Dafolo_edited_edited.png

LEGATPARTNERE

OM INDSIGTER

Målet er at formidle studerendes faglige indsigter i mundrette bidder - i øjenhøjde, og til mennesker uden for akademia.

Projektet opstod i lockdown i foråret 2020, hvor mere end 140 studerende fra Københavns Universitet deltog i 14 essaykonkurrencer, som resulterede i bogen CoronaTanker, der udkom til semsterstart med de bedste essays.

 

Energien blandt essayisterne forblev intakt sommeren over, og det tværfaglige formidlingsprojekt Indsigter blev søsat i november 2020 - i dage, hvor Coronavirus igen truede med at lukke landet og universitet ned.