KS SPROGPRIS 
 

Tildeles artiklen med de bedst formidlede indsigter om brugen og udviklingen af sprog i bredeste forstand.

Forstår vi de samme ord på samme måde? Er der dukket nye ord op i sproget? Er det blevet nemmere at forstå folk fra andre lande? Taler vi mere? Hvilke ord fortjener en genoplivning? Hvad betyder SMS og messenger for retskrivningen? Er det blevet nemmere at krænke med ord? Er sproget på de sociale medier for hårdt? Hvordan manipulerer man bedst med sproget? Er dialekterne ved at uddø? Er dad-jokes morsomme? Læser vi mere eller mindre? Læser skolebørnene ringere eller bedre? Hvor meget må reklamer og telefonsælgere love? Hvilke 10 engelske ord bliver en del af det danske sprog i 20'erne?  

Spørgsmålene er mange, svarene sikkert endnu flere. Som studerende på KU's sprogfag er du givetvis faldet over adskillige, der er værd at skrive en kronik om. Sæt i gang!   

JURYEN

Lisbeth Verstraete-Hansen 

Viceinstitutleder, EnGeRom

Thomas Hestbæk Andersen

Direktør, Dansk Sprognævn 

Søren Beck Nielsen

Lektor, NorS 

Per ​Lindegaard Hjorth

Forbundsformand, KS

SPONSOR: Kommunikation og Sprog

Kommunikation og Sprog er fagforeningen for dig, der studerer kommunikation, sprog eller marketing, og er et fællesskab, der styrker dine kompetencer og kan øge dine muligheder – både i dit studieliv og i dit kommende arbejdsliv.

I Kommunikation og Sprog tilbyder vi et stærkt fagligt og socialt fællesskab blandt andet via vores studenterorganisation KairoS, vores over 400 gratis kurser og webinarer, der booster dit CV, og vi styrker og støtter op om dit studieliv via rejsele- gater, juridisk hjælp, billig forsikring, en fagspecifik jobportal, lønstatistik for studerende samt hjælp til at søge studiejob og praktikplads. 
 

KS Sprogpris

Indstiftet af Kommunikation og Sprog

Legat: Kr. 3.000

Deadline: 02.02 2021

Indsend din artikel her 

Tildeling

Legatet tildeles den artikel, der bedst formidler spændende indsigter om brugen og udviklingen af sprog i bredeste forstand.

Teksten skal afleveres på dansk.

Jury

Per Lindegaard Hjorth, KS

Thomas H. Andersen, Dansk Sprognævn

Søren Beck Nielsen, lektor, NorS

Lisbeth Verstraete-Hansen, EnGeRom

 

Go for it! 

Mener du, at din tekst skal i betragtning til KS Sprogpris, skal du blot hakke af i det relevante felt når du indsender din tekst til bedømmelse. 

 

Indsend din artikel her

KS_rgb_neg.png