SKOLENS/KLASSENS CORONABOG

Elever fra folke- og efterskoler samt gymnasier over hele landet skrev, tegnede, fotograferede, digtede og rapppede sig igennem lockdown. Deres lærere samlede det hele sammen og 21:34 forevigede det hele på papir i uforglemmelige mindebøger.

Rektor på Gefion Gymnasium beskriver projekt meget præcist: 

Med corona-nedlukningen var alles hverdag pludselig vendt helt på hovedet, og den kontakt, vi normalt har i klasselokalerne, på gangene, ved samlingerne og ved festerne, var med ét afløst af virtuel undervisning og møder via en skærm. Selv idræt blev noget, man dyrkede hver for sig. Hvad stiller man så op med sin trang til at tale med sin bedste ven? Med sin mulige nye flirt? Med sin dansklærer? Det gjorde noget ved os alle sammen og ændrede vores liv for en stund – og måske endda for livet.
 

Rigtig mange af Gefions elever har fastholdt oplevelser og refleksioner fra corona-perioden på forskellige kunstneriske måder. Denne bog er et portræt af foråret 2020, som det så ud, ikke på Gefion, men hjemme hos mange af Gefions elever, da verden pludselig blev en anden."

PARTNERE

AB%20logo%20neg_edited.png
Lasertryk_edited.png
Dafolo_edited_edited.png

LEGATPARTNERE

OM INDSIGTER

Målet er at formidle studerendes faglige indsigter i mundrette bidder - i øjenhøjde, og til mennesker uden for akademia.

Projektet opstod i lockdown i foråret 2020, hvor mere end 140 studerende fra Københavns Universitet deltog i 14 essaykonkurrencer, som resulterede i bogen CoronaTanker, der udkom til semsterstart med de bedste essays.

 

Energien blandt essayisterne forblev intakt sommeren over, og det tværfaglige formidlingsprojekt Indsigter blev søsat i november 2020 - i dage, hvor Coronavirus igen truede med at lukke landet og universitet ned.