IDAs TECHPRIS 2020
 

Tildeles forfatteren til de bedst formidlede, spændende eller opsigtsvækkende indsigter, der drejer sig om teknologi i bredeste forstand.

Hvad kan vi bruge teknologien til? Er teknologien ved at tage magten fra os? Hvilken teknologi lægger vi ikke engang mærke til i 2030? Hvor ser vi de store opdagelser lige nu? Er kunstig intelligens intelligent? Hvilken betydning har teknologi for kunsten - og for sproget? Bringer teknologi os tættere på hinanden - eller skaber den afstand? Kan teknologien redde klimaet - eller mennesket, når havene stiger? Er fremtiden fyldt med muligheder eller begræsninger - og bringer teknologien overhovedet noget nyt i en verdenshistorie, hvor der hele tiden har været udvikling?    

 

Om du bruger den lavteknologiske blyant eller seneste nye, højteknologiske laptop er underordnet - men faktisk også interessant at høre om. Ihvertfald! Skriv!   

IDAs Bæredygtighedspris 2020

Indstiftet af IDA

Legat: Dkr. 3.000

Deadline: 02.02 2021 

Tildeling

Legatet tildeles kronikør, der bedst formidler spændende indsigter der i bred forstand kredser om temaet bæredygtighed. 

PARTNERE

AB%20logo%20neg_edited.png
Lasertryk_edited.png
Dafolo_edited_edited.png

LEGATPARTNERE

OM INDSIGTER

Målet er at formidle studerendes faglige indsigter i mundrette bidder - i øjenhøjde, og til mennesker uden for akademia.

Projektet opstod i lockdown i foråret 2020, hvor mere end 140 studerende fra Københavns Universitet deltog i 14 essaykonkurrencer, som resulterede i bogen CoronaTanker, der udkom til semsterstart med de bedste essays.

 

Energien blandt essayisterne forblev intakt sommeren over, og det tværfaglige formidlingsprojekt Indsigter blev søsat i november 2020 - i dage, hvor Coronavirus igen truede med at lukke landet og universitet ned.