AFSPÆNDING - også efter påske

FrokostAfspænding gik i luften som pilotprojekt i ugerne op til påske 2021, og alle studerende på Københavns Universitet blev inviteret. Få dage efter inviterede KUs ansatte sig også med - og så gik det stærkt.

FrokostAfspænding er blevet en stor succes, fordi ... det virker. Det er nemt at gå til, fordi det kun kræver at du kan ligge ned og lytte. Det har vist sig at effekterne meget gavnlige for trivsel, fokus, arbejdsglæden, effektiviteten og det generelle stressniveau.

Vi ønsker at fortsætte - og udvide - projektet og søger midler til at lave én daglig afspænding. Vi vil gerne supplere frokosten med en formiddags- og en eftermiddagsafspænding til de, der ikke har frokostpause.

Nidra1.jpg

ORD FRA DE STUDERENDE

Fantastik initiativ! Vi er helt vilde med det og et dejligt afbræk mit på studie dagen

- Sophie-Amalie Pedersen, Anna Mørch Folkmann

& Karoline Amalie Windum Ohlsson

Antropologistuderende

Allerede på en uge med 25 minutters afspænding hver anden dag, har jeg kunne mærke en forskel i mit søvnmønster, og hvor lang tid, det tager mig at falde i søvn om aftenen.

Som kommende læge, er jeg glad for at KU tilbyder mig redskaber, jeg kan bruge i kommende virke til selv hurtigt og effektivt at kunne nedsætte mit stress-niveau.

- Eva-Veronika Petersen Rønberg

Medicinstuderende

 

Det er et ret fedt take på online-corona-tiltag og det fungerer rigtigt godt online - jeg er afslappet, afspændt og klar på resten af min dag efterfølgende. Jeg håber på, at det kan fortsætte fremover

- Josefine

Studerende

Jeg mangler nogle naturlige pusterum i min hverdag, og jeg synes at frokostafspændingen har givet mig en mulighed for et sådant pusterum, ligesom det også har givet mig mulighed for både mental og fysisk hvile. Jeg deltager, fordi jeg i min hverdag oplever, at jeg faktisk har svært ved at sove ordentligt, og det er vanskeligt at finde en rytme med at koble ordenligt af, når jeg er hjemme hele tiden. Det er lidt problematisk, at al tid og alle gøremål ligesom flyder sammen.

- Mette Bregendorf

Bachelorstuderende, japanstudier

Som kommende læge, er jeg glad for at KU tilbyder mig redskaber, jeg kan bruge i kommende virke til selv hurtigt og effektivt at kunne nedsætte mit stress-niveau.

- Eva-Veronika Petersen Rønberg

Medicinstuderende

ORD FRA DE ANSATTE

Jeg var gået fuldstændig Coronakold – den professionelle term er vist ”Coronaudmattet” – og magtesløsheden og de uafklarede udsigter ift. at komme fysisk tilbage på arbejdet var blevet for overvældende. Jeg var blevet helt apatisk… Ved et tilfælde faldt jeg over frokostafspænding og tænkte, at det da var et forsøg værd for et Coronatræt hoved, og hold nu op!

 

Det lyder som ved en trylleformular men kombinationen af at vriste sig fri af magtesløsheden og gøre noget og at blive 'indoktrineret' med, at det er ok bare at være i den tilstand man nu er, har gjort underværker. Apatien er stærkt aftagende og velbehaget er ved at genindfinde sig.

- Tina Bavnbæk

AC-fuldmægtig, Det Juridiske Fakultet

Det har været virkelig givende .  Når vi i øjeblikket alle sidder hjemmefra, gør det for mig som administrativ medarbejder, at jeg sidder ved mit spisebord og arbejder. Det er ikke super godt for min arbejdsstilling. Derfor er sådanne momenter som frokost-afspænding kærkomment for mig rent fysisk.
Mentalt føler jeg også, at det giver fornyet energi til at holde fokus på arbejdet og det positive i, at vi faktisk kan arbejde hjemme samt også fornyet gå-på-mod til at ”face” og håndtere corona-tiden som den er lige her og nu.

- Tine Skou Sørensen

Teaching- and Exam coordinator, Sociology

Virkelig afslappende, og dejligt at tage fat på arbejde igen, afslappet, med hvilepuls, og et klart hoved.

- Lars-Espen Tøsse

Projektøkonom, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Jeg syntes det er et fantastisk initiativ. Dejligt at bruge lidt tid på at komme helt ned i gear. Det skaber glæde og overskud til at kaste sig over nye opgaver. Det skaber fleksibilitet i arbejdsdagen, at man kan give sig selv lidt selvomsorg. Jeg ser det som en gave, og den tid jeg bruger på egenomsorg får KU 10-fold igen, fordi det gør mig til en gladere medarbejder.

- Hanne Balch Petersen

Systemleder, KU IT.

Jeg er stor fan. Det giver et godt afbræk midt på dagen, der gør, at jeg er klar i hovedet til at fortsætte resten af arbejdsdagen bagefter.

- Sandra Schöne Leth Hansen

Uddannelseskoordinator, Psykologi

FrokostAfspændingen er bare super fedt – jeg har været med 2 gange nu og synes det er enorm afstressende, jeg får en naturlig afslappethed og det giver indre ro og overskud. Det er dejligt at pludselig kunne passe på sig selv midt i arbejdstiden. Jeg har anbefalet det til min veninde på et andet institut også.

- Marit Heemstra

Administrativ koordinator, Retsmedicinsk Institut

Det var første gang jeg deltog i sessionen i dag og jeg er meget begejstret og føler mig virkelig ladt op igen, så super skønt initiativ og jeg vil prøve at deltage så ofte som muligt.

- Maria Agerbo Jensen

Chefkonsulent, KU

Det var første gang jeg deltog i frokostafspændingen, men absolut ikke sidste gang. Det var helt fantastisk for kroppen og hovedet, når man sidder foran skærmen dagen lang.

- Anja Varmløse Strathe

Adjunkt, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab

.

I en hjemmearbejdshverdag, hvor ensomheden og frustrationerne er overvældende, er det blevet et helle og et frirum at mærke sin krop, som jeg gør gennem afspændingerne. Jeg oplever, at det er vanskeligt at falde i søvn om aftenen, jeg oplever, at det er svært at finde tid til motion i hverdagen – og afspændingerne giver på én gang ro og energi. Jeg er blevet fast lytter, har fået min mand med på vognen, og har brugt de gemte lydfiler om aftenen når jeg skal falde i søvn.

- Julie Mejse Münter Lassen

Videnskabelig assistent, Institut for Kommunikation

Jeg har deltaget i Frokostafspænding tre gange nu og synes det er et godt tilbud som jeg håber fortsætter. I disse hjemmearbejdstider bruger jeg kræfter på at holde fokus, bevare motivationen, sætte flueben og i det hele taget holde mig på sporet i min arbejdstid. Jeres nidra-sessions er et kærkomment afslapningsmoment, hvor jeg fornyer min energi og lader op til eftermiddagen.

 

Min interesse for det kom sig af et webinar om Corona-træthed som blev afholdt af KU - det ligger også her på intranettet. Oplægsholdernes guide til hvordan man bevarede sin energi under corona foreslog blandt andet afslapning, yoga og non-dirigeret opmærksomhed. Jeg synes det virker.

- Karen Westphal Eriksen

Postdoc, Kunsthistorie