NÅR FOODIES INVITERER MEDSTUDERENDE TIL MIDDAG

500 MADEVENTS I EFTERÅRET 2021 

BAGGRUND

På alle kollegier bor en håndfuld studerende, der udforsker kogebøgerne, nørder med krydderierne og arrangerer fællesspisninger. På samme kollegier bor andre studerende, der aldrig har lært at lave andet end spaghetti med ketchup og endnu andre, der ikke har haft modet til at invitere sig selv med i en madklub.   

FOODIES MØDER ROOKIES

Vi engagerer og koordinerer socialt og kulinarisk stærke foodies, som inviterer til 5+ madlavninger og fællesspisninger pr. semester i deres eget hjem. 

Invitationerne lægges online på QUADRATs kalender, og alle studerende kan tilmelde sig. Både foodie og de lokale netværk inviterer aktivt studerende, der gennemgår en sårbar periode eller som anser sig selv som 'madrookies'.

Foodies underliggende opgave er at sikre, at 'gæsterne' - hvoraf halvdelen er enten sårbare eller køkken-rookies - får succesoplevelser med tilberedningen og anretningen.

'FRYSEPOSERNE'

Foodie laver målrettet mindst dobbelt så meget mad, som der kan spises til middagen for at sikre, at gæsterne kan få 2-3 måltider med hjem. Dels for at sikre nærende og velsmagende måltider til rookies og sårbare, dels for at plante et synligt bevis for deres nyvundne skills, som igen og igen vil mindre rookies om hvad de nu er i stand til at kunne skabe.


 

FOODIES

Et netværk af studerende, der både elsker at lave mad og være vært for en god middag - og med et stærkt hjerte for sårbare studerende har lyst til at gøre en forskel.

Målsætningen er at 100 foodies (50 i Kbh, 20 i Århus, 15 i Odense og Aalborg) inviterer til 5+ middage pr. semester.

 

Foodies tager selv initiativ til at invitere medstuderende, som har trukket sig lidt for fællesskabet. Det gøres empatisk, stilfærdigt, og respektfuldt.

Alle foodies har redskaber til at understøtte den underliggende agenda om at skabe succesoplevelser og tro på sig selv hos de mere ressourcesvage gæster. Alle foodies har været igennem kurser i psykisk førstehjælp. 

En foodie bor typisk på kollegium, bofælleskab eller i en lejlighed med et større køkken - og plads til 4-5 gæster udover kokken.

MADLAVNINGEN

Foodien ordner indkøb og klargøring, mens gæsterne kan medbringe drikkevarer, snacks eller sidedishes.

Foodien 'styrer' processen med madlavningen og tilberedningen, og sørger for at alle gæster bidrager hertil og skaber instavenlige succesoplevelser. Foodien guider, motiverer og inspirerer gæsterne til at improvisere og eksperimentere med råvarer og krydderier. 

MIDDAGEN

Foodien søger at skabe en fortrolighed over spisningen, hvor alle kommer til orde. Samtaleemnerne er dagligdags, men foodie kan håndtere en rammesætning af samtalen, hvis den bevæger sig ud på sårbare punkter.

OPVASKEN

...er en fejring, et afsluttende ritual på den gode madoplevelse. Alle hjælper til, mens foodie hurtigt arrangerer snacks, kaffe eller et spil, så samværet kan fortsætte.