COMING OF AGE
In a Copenhagen lockdown 

Samling af alle indsendte bidrag til EssayKonkurrence på Institut for Antropologi ved Københavns Universitet

"Det er en kæmpe fornøjelse at læse de 19 essays i denne antologi. Som læser efterlades man med et indtryk af, hvor altomfattende Covid-19’s betydning har været i både social og politisk forstand. Mens nogle kigger indad og sætter ord på hvordan den helt nære og intime hverdag under nedlukningen har forvandlet sig, løfter andre det kritiske blik på hvordan en fællesskabsfortælling baseret på nationale værdier skaber udgrænsning af nye medborgere, eller hvordan effekterne af Covid-19 udstiller den enorme socio-økonomiske ulighed, som både findes globalt og inden for enkelte nationer som USA, Brasilien, Indien og Sydafrika.

Essaysamlingen vidner om, at man skal være påpasselig med kun at regne Covid-19 for en sundhedskrise. Det står klart, at for det store flertal har de sociale, kulturelle og økonomiske sider af krisen betydning. Når man ikke må komme på arbejde (hvis man stadig har et), når man ikke må komme i skole eller på uddannelse, når byen står tom, når museer, teatre spillesteder er lukket, når man ikke kan holde guldbryllupsfest, så mærker man på egen krop at samfundet er lukket ned – og det kalder på samfunds faglige analyser. Når regeringen og myn-dighederne anbefaler social afstand, bliver det en sag for et fag som antropologi, hvis primære interesse centrerer sig om sociale relationer. Hvad har Covid-19 gjort ved os? Hvad kommer det til at få af betydning? Det er nogle af de spørgs mål, som behandles i denne antologi." 

- Institutleder Bjarke Oxlund

PARTNERE

AB%20logo%20neg_edited.png
Lasertryk_edited.png
Dafolo_edited_edited.png

LEGATPARTNERE

OM INDSIGTER

Målet er at formidle studerendes faglige indsigter i mundrette bidder - i øjenhøjde, og til mennesker uden for akademia.

Projektet opstod i lockdown i foråret 2020, hvor mere end 140 studerende fra Københavns Universitet deltog i 14 essaykonkurrencer, som resulterede i bogen CoronaTanker, der udkom til semsterstart med de bedste essays.

 

Energien blandt essayisterne forblev intakt sommeren over, og det tværfaglige formidlingsprojekt Indsigter blev søsat i november 2020 - i dage, hvor Coronavirus igen truede med at lukke landet og universitet ned.