IDAs BÆREDYGTIGHEDSPRIS 2020
 

Tildeles kronikøren, der bedst formidler spændende eller opsigtsvækkende indsigter, der beskæftiger sig med temaet Bæredygtighed i bredeste forstand.

Hvad er bæredygtigt? CO2-begrænsning for enhver pris - eller størst mulig vækst, så vi kan investere i ny teknologi? Er den nye teknologi bæredygtig, hvis den erstatter arbejdspladser? Er kødfrie dage i kantinerne vejen frem - eller skal vi satse på ren økologi? Skal ebøger erstatte papirbøgerne? En hel eller en halv million elbiler? Skal vi arbejde mere hjemmefra - eller skal vi arbejde mere? Eller måske mindre? 

 

Spørgsmålene  er mange - og de fleste åbner for nye dilemmaer, når den ene hånd skubber til den anden. Har du svaret på hvordan vi redder verden - eller måske bare et lille bud på hvordan vi kan ændre kursen bare en lillebittesmule? Skriv!   

IDAs Bæredygtighedspris 2020

Indstiftet af IDA

Legat: Dkr. 3.000

Deadline: 02.02 2021 

Tildeling

Legatet tildeles kronikør, der bedst formidler spændende indsigter der i bred forstand kredser om temaet bæredygtighed. 

PARTNERE

AB%20logo%20neg_edited.png
Lasertryk_edited.png
Dafolo_edited_edited.png

LEGATPARTNERE

OM INDSIGTER

Målet er at formidle studerendes faglige indsigter i mundrette bidder - i øjenhøjde, og til mennesker uden for akademia.

Projektet opstod i lockdown i foråret 2020, hvor mere end 140 studerende fra Københavns Universitet deltog i 14 essaykonkurrencer, som resulterede i bogen CoronaTanker, der udkom til semsterstart med de bedste essays.

 

Energien blandt essayisterne forblev intakt sommeren over, og det tværfaglige formidlingsprojekt Indsigter blev søsat i november 2020 - i dage, hvor Coronavirus igen truede med at lukke landet og universitet ned.